awair

A főpolgármester ezekkel a mondatokkal vezette be a nemzetközi zárókonferenciát. Budapest folytatja, amit a zuglói AWAIR program elkezdett!
Az AWAIR program nemzetközi zárókonferenciáján ezt a videót vetítettük le a külföldi partnereknek.
Az AWAIR program keretében hosszú egyeztetések után javaslatot tettünk a szmogriadó újraszabályozására.
A Hermina úti szakrendelőben megtartott AWAIR workshopon az előadók elmondták, drámai eredményeket mutatnak a légszennyezettségi adatok. A szó szoros, és átvitt értelmében is igaz, hogy a probléma nehezen látható, de évekkel rövidíti meg az emberek életét a légszennyezettség.
2021 januárjától – néhány kivételes esettől, például növényegészségügyi okoktól eltekintve – az egész országban mindenhol tilos lesz a kerti zöldhulladék égetése. Ez jó hír, de hogyan tovább?

A levegő tisztaságát, szennyezettségét műszerekkel pontosan lehet mérni, az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat oldalán pedig naprakészen követhetjük is az adatokat. Sőt, a közelmúltban Zugló forgalmasabb pontjain egy ideiglenes mérőlabor szolgáltatott plusz információt az aktuális helyzetről. A műszeres adatok mellett azonban legalább ennyire fontos kérdés, mit gondolnak az itt lakók a kerület levegőjéről, mit érzékelnek a problémának, és mit látnak jó megoldásnak.

Tájékozódás, tájékoztatás, megelőzés és alkalmazkodás a zuglói óvodákban és bölcsődékben szmogriadó esetén. Összefoglaló elemzés az AWAIR projekt keretében levegőminőségi intézkedések témában végzett felmérés eredményeiről.