fűtés

Mi okozza a legnagyobb problémát az Ön településén? A Tiszta levegőt! - AWAIR projekt keretében kérdőívünk a Budapest és környéki települések lakóinak véleményét mérte fel a település légszennyezettségéről, és arról, hogy mit lehet tenni, hogy tisztább legyen a levegő.
Sokan úgy vélik, hogy vidéken sokszor azért rossz a levegő, mert a szegények szeméttel fűtenek, miközben a magyar lakosság 33 százaléka fűt alkalmanként akár háztartási hulladékkal is – anyagi helyzettől függetlenül. De ki a felelős a rossz levegőért? Milyen egészségügyi következményekkel járhat a rossz levegő? És mit lehet ellene tenni? - Erről lehet olvasni, az Azonnnali.hu-n. Karóczkai Balázs írása.
A telex.hu videója szemléletesen bemutatja, hogy mekkora probléma vidéken a levegő minősége
A Hermina úti szakrendelőben megtartott AWAIR workshopon az előadók elmondták, drámai eredményeket mutatnak a légszennyezettségi adatok. A szó szoros, és átvitt értelmében is igaz, hogy a probléma nehezen látható, de évekkel rövidíti meg az emberek életét a légszennyezettség.
A nagyvárosokban az emberek főként a közlekedést okolják a rossz levegőért. Azt azonban kevesen tudják, hogy telente az elavult fűtési rendszerek, a rosszul megválasztott, vagy gyenge minőségű tüzelőanyagok is jócskán részesei a légszennyezésnek. Ráadásul a lakossági fűtés majd minden formája szén-dioxid-kibocsátással jár, így hozzájárul az éghajlatváltozáshoz.